RadixFórum : Fórum magyar családtörténészeknek
RadixFórum nevek helyek archívum switch to English kapcsolat belépés regisztráció

Vezetéknevek :: Vogronics család

Új hozzászólás Hely választása

Ehhez a vezetéknévhez tartozó adatok a RadixIndexben: kattintson!

Vogronics Ibolya: Vogronics család
A nevem Vogronics Ibolya, a családfámat próbálom elkészíteni. Továbbá kíváncsi vagyok valódi származásomra, mivel a név alapján a felvidéket tippelem.
Várom jelentkezését a Vogronics, Vogronich, Vogronits és Ugronovics nevet viselő embereknek.
2004/04/23, 14:12:21
#: 200404463

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profilvogronicszoran: Re: Vogronics család
Szia Ibolya!
Vogronics Zsolt vagyok, Baranyából. A családom Somogy megyéből (Szabás településről) települt át Pécsre. Ezt a nagypapám mesélte nekem, azt meg még neki valaki. Ugy tudom, hogy IV.Béla idején települtünk át délről(Horvátországból, Szerbiából, vagy valamilyen délszláv országból). Sok sikert kívánok a családfád felkutatásához!
Megpróbálom összegyűjteni a felmenőimet, ha szükséged van rá!
2004/05/16, 23:56:32
#: 200405331

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Vogronics család
Szia Zsolt!
Nagyon örülök, hogy te is olvasod ezt a fórumot. Ezek szerint téged is érdekel a családtörténet. Én Kaposváron élek, és a családunk szintén Somogy megyéből származik, Homokszentgyörgyről. Nagyanyám szerint felmenőim között voltak nemesek, amolyan kutyabőrös, hétszilvafás nemesek. A családi elbeszélések szerint ükapám egyik testvére Veszprémben volt főapát-kanonok. Apámat sosem érdekelte a család története, nagyapám pedig még kiskoromban meghalt, így csak nagyanyám elbeszéléséből tudok egy-két dolgot a családról. Nagyapám és testvérei leszármazottai között már nincs, aki a következő generációban továbbvigye a Vogronics nevet.
A családfa elég lassan készül, mert munka mellett nincs időm levéltárban kutatni, így marad egyenlőre az internet és a még élő rokonok.
Megköszönném, ha összegyűjtenéd a felmenőidet, ezzel sokat segítenél.
2004/05/17, 09:41:15
#: 200405339

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

vogronicszoran: Re: Vogronics család
Szia!
Apukám: Vogronics Jenő->Vogronics Nándor->Vogronics Boldizsár-> Vogronics ?János Ez már nem biztos, sajnos a nyagypapám (Nándor) már meghalt, nagymamámtól megpróbálom megkérdezni a nevét, hátha emlékszik rá. Ezt a családfát apukámtól tudom. Azért nem biztos a János, mert a Boldizsár feleségének az apja is János. Lehet, hogy összekeverte már. Megpróbálok utánnanézni! Az az igazság, hogy amit eddig ki tudtam nyomozni a családfámról, a Vogronics ága a legkopárabb. :(

Lehet, hogy mi távoli rokonok vagyunk?! Én is hallottam már olyasmit, hogy voltak a felmenőim között nemesek. Azt gondoltam, hogy ez valami kamu lehet.

Találkoztunk pár évvel ezelőtt egy Vogronics András nevű emberkével, aki Budapesten él. Ő azt mondta, hogy Szeged mellől költöztek fel, de valami gubanc, "fekete folt" van a családtörténetében a felől, hogy honnan is származnak.(Legalábbis én így emlékszem)

Ui:Próbálok majd küldeni hasznos infókat.
2004/05/20, 12:19:18
#: 200405375

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Vogronics család
Szia!
Képzeld, tegnap beszélgettem nagyanyámmal a családról, és kiderült, hogy a nagyapám egyik testvérénél (aki Homokszentgyörgyön lakik) van egy nagy fekete könyv a Vogronicsokról, amit apukám kapott volna meg, ha fia születik. Nagyon izgatott vagyok, mert szerintem az egy félig- vagy teljesen kész családfa lehet! 1-2 hét múlva el is utazunk nagyanyámmal Homokszentgyörgyre.
Az apukám: Vogronics József->Vogronics Vince->Vogronics János->Vogronics ? - hát erre a keresztnévre az én nagyanyám sem emlékezett. De nemsokára mindenre fény derül.
Január elején voltam levéltárban, mert akkor még nem dolgoztam. Sajnos nem módszeresen kutattam, hanem elkezdtem forgatni az anyakönyveket, és kiírtam belőle a Vogronics vezetéknevűeket. Az anyakönyvekből nem mindig derül ki, hogy melyik településen született, mert általában a keresztelés helyét írták be annak idején. Így bukkantam a következő nevekre, akik valószínüleg Homokszentgyörgyön vagy környékén éltek, de Kálmáncsán lettek keresztelve:
Vogronics Péter nemes molnár (1801-1848) felesége Kappant Örzse, gyermekeik: Vogronics Péter(1835-?), Vogronics Pál (1838-?), Vogronics István (1840-?) és Vogronics József (1843-1847).Továbbá valószínű, hogy volt még 2 gyerekük: Vogronics Juli és Vogronics János. Vogronics János gyerekei: Vogronics Mária és Vogronics Ágoston, de mindkettő kiskorában meghalt torokgyíkban. Valószínű, hogy volt még gyerekük, de itt hagytam abba az anyakönyvek kutatását, mert közben kaptam munkát. Sajnos a levéltárakban csak munkaidőben lehet kutatni.
Ezen kívül az interneten bukkantam egy érdekes adatbázisra, ami szintén számos Vogronics nevű emberkét tartalmaz. Ők az 1900-as évek legelején vándoroltak ki Amerikába. Az 1930-as Pensilvániai összeírás is tartalmaz egy "rokont".
Egyébként valószínű, hogy távoli rokonok vagyunk! A mi családnevünk nem olyan gyakori, sőt igen ritka!
2004/05/21, 08:23:23
#: 200405389

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Vogronics család
Kedves Zsolt!

Örültem volna, ha reagáltál volna levelemre. A kutatást azért folytattam, és kiderült pár dolog.
Biztos volt nemesi levél, egy kaposvári "rokon" még emlékszik arra, hogy az apja lobogtatta az anyja orra előtt, de a papírnak tűzhalál lett a sorsa (az anyuka hirtelen felindulásból - és persze irigységből - elégette).
A család a "Vépi" előnevet használta, és Szabás azért kapcsolódási pont, mert ide települtek át valahonnan. Ez lehet valamelyik délszláv ország is, de van olyan, aki azt mondja, hogy pontosan Fiuméből. Szerintem pedig a család útvonala Trencsén megye -> Vas megye, és vagy Trencsénből, vagy Vas megyéből ment az egyik ág délre, és onnan jöttek Somogyba. Ez persze csak feltételezés és megérzés, még nincs bizonyítva.
A felmenőimet már ki tudom egészíteni:
Ibolya (ez vagyok én)->József->Vince->János->József->Vince->Ferenc(?). Na, a Ferenc már nem biztos. Józsefnek 8 testvére volt, és Ferenc fia volt még Antal, aki Veszprémben volt főapát, kanonok. A kanonok címet csak az a pap kaphatta meg, aki bizonyítani tudta nemesi származását, tehát a nemesi címet a család még az 1830-as évek előtt kapta.
Tudnál nekem egy kicsit segíteni?
A rokonaidat és a Pécsen élő Vogronics nevű emberkéktől (mert a te családodon kívül is élnek ott "rokonok") jó lenne beszerezni minél több adatot.
Gondolok itt a következőkre:
név,születési hely és idő, házastárs neve
elődök (apa, anya, nagyszülők és esetleg dédszülők) és utódok (gyermekek, unokák) valamint testvérek ugyanezen adatai.
Előre is köszönöm, és várom válaszod.
Vogronics Ibolya

2004/06/10, 09:57:17
#: 200406195

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

vogronicszoran: Re: Vogronics család
Szia!

A kutatást megkeztem, el is küldtem, amit eddig találtam e-mailben. A cím remélem jó, egy másik fórumon láttam.
Köszönöm az információt, nagyon sokat segítettél.

V.Zsolt
2004/06/16, 23:22:18
#: 200406321

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

vogronicszoran
Kedves Vogronics Renáta!

Igen, jól látod, TE :)))
Remélem, most már hajlandó vagy csatlakozni a fórumunkhoz! Szerintem mindenki örülne neki!!! Hogy állsz a kutatással? Nemsokára meglátogatlak!
V.Zsolt
2004/06/16, 23:29:27
#: 200406322

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya
Kedves Renáta!

Én is örülnék neki, ha csatlakoznál hozzánk itt a fórumban, és persze a családfa elkészítésében is.

Üdvözlettel:
V.Ibolya
(v.ibolya -k-u-k-a-c- freemail -p-o-n-t- hu)
2004/06/18, 11:54:38
#: 200406349

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya
Remélem, többen rátaláltak a mi kis családi fórumunkra azok közül, akikkel már telefonon beszéltem,vagy csak éppen az oly ritka Vogronics családnév tulajdonosai.
Nagy örömömre szolgál, hogy a családfa kutatáshoz már több segítőkész és érdeklődő rokon is csatlakozott.
Csatolok egy fényképet, amelyen Vogronics Antal (veszprémi prépost és kanonok)látható.

Az üzenethez ez a kép is kapcsolódik.
Az eredeti méretben történõ megtekintéshez kattintson a képre!
2004/06/23, 09:51:16
#: 200406451

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

kamusamu: Vogronics
Torbágyi László vagyok, nagybátyám rokonságához tartozik Vogronics Margit (Mica) *1921.02.17 férje Békeffy Sándor. Ha közös az ismerős, kérem jelentkezzen a sigora.torbagyi -k-u-k-a-c- dpg -p-o-n-t- hu címen.
2005/08/30, 05:28:29
#: 2005081227

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Henrietta: Re: Vogronics család
Szia Keresztes istvánné vagyok, lánykori nevem Vogronics Henrietta. Édesapám Vogronics László 1948 10 21.-én született, Felsőmocsoládon. Nagyapám Vogronics Ferenc volt sajnos nem tudom pontossan mikor született. Három fia közül kettő él édesapám és fivére. Édesapám Dombóváron fivére Vogronics Ferenc Somogyjádon lakik. Nagyapám édesapjáról annyit tudok, hogy orosz országba vitték. Nagyapám középső fia sajnos még a sorkatonai szolgálata alatt meghalt nincs is leszármazottja. Vogronics Ferencnek két gyermeke született Vogronics Béla És Vogronics Mária. Többet most hirtelen nem tudok írni, kérlek válaszolj ha valami hasznps információhoz juttattalak.

További sok sikert és kitartást a nyomozáshoz!

Szia Vogronics Henrietta
2005/10/06, 15:53:41
#: 200510198

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Henrietta: Re: Vogronics család
Szia Keresztes istvánné vagyok, lánykori nevem Vogronics Henrietta. Édesapám Vogronics László 1948 10 21.-én született, Felsőmocsoládon. Nagyapám Vogronics Ferenc volt sajnos nem tudom pontossan mikor született. Három fia közül kettő él édesapám és fivére. Édesapám Dombóváron fivére Vogronics Ferenc Somogyjádon lakik. Nagyapám édesapjáról annyit tudok, hogy orosz országba vitték. Nagyapám középső fia sajnos még a sorkatonai szolgálata alatt meghalt nincs is leszármazottja. Vogronics Ferencnek két gyermeke született Vogronics Béla És Vogronics Mária. Többet most hirtelen nem tudok írni, kérlek válaszolj ha valami hasznps információhoz juttattalak.

További sok sikert és kitartást a nyomozáshoz!

Szia Vogronics Henrietta

ui. a képen Vogronics László látható

Az üzenethez ez a kép is kapcsolódik.
Az eredeti méretben történõ megtekintéshez kattintson a képre!
2005/10/06, 15:57:22
#: 200510200

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Vogronics család
Kedves Heni!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. A ti ágatokról rendelkezem már adatokkal (azért akadnak hiányosságok), mert múltkor meglátogattam Somogyjádon Vogronics Ferencet és családját, felesége Viant Mária. Mária néni nagyon kedves volt, elővette a családi kalendáriumot, és sok adattal segítette a kutatásomat.
Ha érdekel, szívesen elküldöm a családfarészletet, amin te is szerepelsz, de csak privátban, mert több élő ember adatait tartalmazza. Kérlek írd meg e-mail címedet, és elküldöm.
Sajnos a rokoni kapcsolatot még nem sikerült megtalálnom veletek, de ami késik, az nem múlik.

Üdv: Ibolya
2005/10/06, 19:28:30
#: 200510211

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Heni
2005/10/07, 07:20:25
#: 200510234

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Heni: Vogronics
Szia Ibolya!
Nagyon örülök, hogy elolvastsd az üzenetem. Az este én is beszéltem telefonon a nénjémmel azaz Mária nénivel,Nagyon kiváncsi vagyok a családfára megadom az elérhetőségem. henineni -k-u-k-a-c- freemail -p-o-n-t- hu
Előre is köszönöm.

Szia Heni!
2005/10/07, 07:27:18
#: 200510235

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Heni: Vogronics család
Szia Ibolya!
Nagyon örülök, hogy elolvastsd az üzenetem. Az este én is beszéltem telefonon a nénjémmel azaz Mária nénivel,Nagyon kiváncsi vagyok a családfára megadom az elérhetőségem. henineni -k-u-k-a-c- freemail -p-o-n-t- hu
Előre is köszönöm.

Szia Heni!
2005/10/07, 07:27:52
#: 200510236

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: címer
Kedves Rokonok!

Örömmel tudatom, hogy V. Dóra és családja jóvolából most már ismert a vépi Vogronics családi címer! Meg is osztom veletek.
Már készül a családi honlap is, ahová tervezem felrakni az eddig elkészült családfát is.
Nagyon örülök, hogy itt a fórumon rátok találtam! Örülnék, ha jelentkeznének még azok is, akiket még nem sikerült felkeresne.

Üdv: Ibolya

Az üzenethez ez a kép is kapcsolódik.
Az eredeti méretben történõ megtekintéshez kattintson a képre!
2005/10/10, 08:40:34
#: 200510343

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Máté
huh, remélem jó helyre találtam!
a mi családunk még azthiszem '56 környékén ment ki az egyesült államokba! Várom válaszotokat!
2005/10/25, 18:09:57
#: 2005101047

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Máté
Amugy nekem egy testvérem van Vogronics Márk ő 1993-ba született én pedig 1990-ben, édesapánk pedig Vogronics Zoltán, én és testvérem már debrecenben születtünk, de apám hajdúdorogon a nagyszülőket pedig sajnos nemtudom
2005/10/25, 18:20:55
#: 2005101049

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Máté
Kedves Máté!

De jó, hogy megtaláltál itt! Tudod, hogy mi 3. fokú unokatesók vagyunk? A mi dédszüleink édes testvérek voltak.
A nagyapád Vogronics Géza József, nagyanyád Szilágyi Mária, dédapád Vogronics Géza (aki egyébként nagyon mozgalmas életet élt, tudomásom szerint 3 felesége volt, mindig költözött), dédmamád Miklovis Ilona volt.
Az én édesapám Vogronics József, anyukám Zámbó Ibolya, nagyapám Vogronics Vince, nagyanyám Nagy Gizella, dédapám Vogronics János, dédmamám Németh Katalin.

És a közös őseink:
ükszüleink: Vogronics József és Németh Katalin
szépszüleink: Vogronics Vince és Bárány Magdolna
szépszüleink szülei: Vogronics Ferenc és Tálos Júlianna

Szóval, üdv a családban!
Ha gondolod, levelezhetünk privátban is. E-mail: v (pont) ibolya (kukac) citromail (pont) hu

Rokoni üdvözlettel: Ibolya

Ui.: Nagypapád testvére Vogronics Kristóf, ő itt él Kaposváron.
Ha jól emlékszem, van fényképem dédapádról, ha gondolod, felteszem ide.
2005/10/25, 18:44:16
#: 2005101051

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Máté
Majdnem elfelejtettem: a családod nem Amerikába vándorolt ki, hanem Kanadába. Nagypapád két lánytestvére ment ki, de nem is akárhogy: egyik leány megszökött a másik férjével, majd az is utánuk ment.
És itt a kép Géza dédapádról.

Az üzenethez ez a kép is kapcsolódik.
Az eredeti méretben történõ megtekintéshez kattintson a képre!
2005/10/25, 18:50:31
#: 2005101052

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Máté: Re: Máté
jaja igen télleg
amugy fater a 80as évek végén volt kint náluk pár hétre, ahogy néztem eléggé megszedték magukat pénzel a képek alapján...de ez már egy másik történet :)
majd lehet betom a képeket scannelni és elküldöm...
2005/10/28, 15:58:45
#: 2005101235

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Máté
Amugy honnan sikerült ennyi infót szerezned rólunk? :)
2005/10/28, 16:03:38
#: 2005101236

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya
Kedves Máté!

Az adatok egy része családi közlés. Voltam többször is látogatóban Kristóf bácsinál, ő mesélte a nagy részét, aztán a nagymamáddal is egyszer sikerült beszélnem telefonon, a régebbi adatokat pedig anyakönyvekből a levéltárban és a plébánián. Meg persze nagypapámnak élnek még testvérei, akik azért még emlékeznek néhány dologra. Régen jobban tudtak egymásról a rokonok, és jobban is tartották a kapcsolatot (pedig akkor még nem volt telefon és internet).
Amit leírtam, az még nem a teljes családfa, csak a rád vonatkozó részből egy kis ízelítő.

Üdv: Ibolya
2005/10/28, 18:05:56
#: 2005101243

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: karácsony
Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
2005/12/23, 20:17:31
#: 200512980

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Viant Katalin: Re: Vogronics család
Kedves Ibolya!
Egészen mást keresgéltem az interneten, amikor Viant Mária nevét megláttam. Elolvastam - nagy vonalakban - a levelezésed. Mivel a Viant név is szerepel, jelentkezem: talán él még ez a levelezési rovat, vagy elkészült a honlapod.
A mi családunk is keresi őseit, rokonait -talán rajtad keresztül előrébb juthatunk.Várom leveled
szia
via
Viant Katalin
2006/02/15, 11:39:01
#: 200602880

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

davtam: Győr
Kedves Ibolya,

ma olvastam a győri halottak könyvében:

1897-2-15-én halt meg Molnár Ida, 4 hónapos, rkat, Győr II.Rába u. 24 alatti lakos. Szülei Molnár János cipész mester és Vogronits Katalin.

Üdv

Vértesi Tamás
2006/03/23, 18:20:56
#: 2006031429

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Pintér Kornél
2006/07/02, 04:23:41
#: 20060761

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

miney21: Re: Vogronics család
Szia Ibolya!
Én Vogronics Fatime vagyok. Engem is nagyon érdekel a családfám. Edig nem sokat tudok rla...sajnos:
öcsém: Vogronics Patrik
apu: Vogronics Zoltán
Nagyapa: Vogronics József testvérei: Margit, Mária, Sándor
Hát ... most még csak ennyit tudok...
2006/12/10, 23:19:47
#: 200612409

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

vogii: Re: Vogronics család
Szia Fatime!
Nekem van jópár adatom a ti ágatokról, persze szükségem lenne egy-két kiegészítésre, amiben tudnál nekem segíteni, ha van kedved hozzá. Próbáltam a családfakészítő programból képet kimenteni a családfa rád vonatkozó részéről, de még nem sikerült. Próbálkozom, és küldöm e-mailen.
Üdv: Ibolya
2006/12/20, 07:58:12
#: 200612800

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Borderstar: rokon?
Szia Ibolya!

Vogronics Nikolett vagyok Kaposvárról.
sajnos nem tudok adatokkal szolgálni, mert már nincs élő nagymamám meg nagypapám. Apukám Vogronics László, felsőmocsoládon született 1945-ben. Két testvére Vogronics István, Vogronics Irén. Nagypapám Vogronics István volt, Felsőmocsoládon kocsmáros. Egyik unokatestvéremet Vogronics Gabinak hívják.
Ennyit tudok.
Szia!
2007/08/18, 10:50:40
#: 200708797

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Nikol: Re: Vogronics család
Szia Ibolya!

Vogronics Nikolett vagyok Kaposvárról.
Sajnos nem sok adattal tudok szolgálni.
Apukám Vogronics László, felsőmocsoládon született 1945-ben. Két testvére Vogronics István, és Vogronics Irén. Nagypapám Vogronics István, felsőmocsoládon volt kocsmáros. Az egyik unokatestvérem Vogronics Gabi.
Ennyit tudok.
Szia!
2007/08/18, 10:57:16
#: 200708798

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

boci100: Re: Vogronics család
szia én vogronics barbara vagyok várdárol énis keresem az öseimet ahohy te remélem válasz kapunk rá szia
2008/05/04, 21:35:23
#: 200805125

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Zoltán: Re: Vogronics család
Szia Ibolya!
V.Zoltán vagyok,1964.10.27-én születtem.Édsapám V.Géza József(Kristóf Bácsi öccse)sajnos 1984-ben meghalt.
Én voltam 1987-ben Canadában Ilonka - és Bella néninél , amiről Máté már írt Neked.Édesanyám -Szilágyi Mária- talán sokat tudna segíteni a gyűjtőmunkában ,de jó lenne tudni jelenleg hol tartasz.
Jó lenne Somogy megye környékén összehozni majd egy nagyszabású Vogronics-találkozót(aki él és mozog)
Várom a jelentkezésed!
Üdv.:V.Zoltán
2008/11/08, 23:06:26
#: 200811328

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Renata: Re: Vogronics család
Sziasztok mint látjátok én is Vogronics vagyok Pécsett élek.
Én és a pécsi Vogronicsok is szeretnék a találkozót!
Üdv Renata
2008/11/19, 20:57:45
#: 200811917

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Diana: Re: Vogronics család
Üdv Mindenkinek!
Apai dédapámat Vogranics Lajosnak hívták, nagyanyám már Vogronics Ilonaként lett anyakönyvezve, de sokszor emlegette, hogy anno elírták, mert helyesen VogrAnics a családnevük. Vázsnokon éltek, később úgy tudom Gyódra költöztek. Szeretnék minél többet megtudni erről az ágról, kérem ha valakinek bármilyen kapcsolódó információja van, írjon a hajdudiana at citromail pont hu email címre.
Köszönettel: Hajdú Diána
2009/04/28, 17:19:39
#: 200904994

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

vogii: Vogronics-ok
Kedves Mindenki!
Most látom csak, milyen szép számmal összegyűltünk itt! :) (Nem értem, miért nem kaptam értesítőt az utóbbi pár üzenetről)
Örülök, hogy ennyi "rokont" érdekel a családunk története. Sajnos, az elmúlt időben nem volt időm kutatni, de ennyi megkeresésnek már nem tudok ellenállni, és amint kicsit jobban leszek (műtét után lábadozok), folytatom a munkát, és ígérem, hamarosan sort kerítünk a már évek óta emlegetett nagy Vogronics-találkozóra is, helyszíne pedig a család somogyi fészke Szabás lesz.
Akik írtak információkat, kérem, hogy kicsit részletesebben küldjék el az adatokat privátban, pl. ismert adatnál férj-feleség-gyermekek neve, születési-halálozási-házasságkötési hely-idő...
Az adatokat várom a "v pont ibolya kukac citromail pont hu" e-mail címre.
Érdekességképpen az iwiw-en összegyűjtöttem a családtagokat Vogronics-család név alatt.
Üdv: Vogronics Ibolya
2009/04/28, 18:38:15
#: 200904999

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

apati.laszlo: Re: Vogronics család
Szevasz Ibolya!
Mi már tudjuk egymásról,hogy Vogronics Mária az én egyik ükszülöm után ötödfokon rokonok vagyunk.Én az utobbi időben Zalaegerszegen is voltam levéltárban,és ott akadtam a következő adatokra.1934.12.23-án elhunyt Z.egerszegen Árvay Ferenc.Apja néhai Árvay Ferenc,anyja néhai Németh Terézia,neje vépi Vogronics Antónia.Élt 87 évet.
1916.01.27-én jegyezték be Balatonszemesen,hogy 1915.07.01 és 31 között elhunyt Tarnovoban(Galicía)elhunyt Árvay László.Apja Árvay Ferenc,anyja Vogronics Antónia.Laknak Szabadkán.Élt 21 évet.1854.09.26-án született Balatonmogyoródon Mihály.Apja Rozmann József,anyja Vogronics Jozefa.Remélem hasznos infokat Írtam.
2009/05/11, 18:32:52
#: 200905406

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Ibolya: Re: Vogronics család
Drága Laci!
Hát ez fantasztikus adatsor! :) Nagyon köszönöm! És persze beleillik a családfába, elkóborolt ágacskák ezek.
A mindenit, muszáj lesz tényleg nekiveselkednem a kutatásnak, ennyi új adatot nem hagyhatok parlagon heverni!
Akkor ugye, megyünk Szombathelyre a levéltárba? A héten összeszedem az adatsorokat, utána kitűzhetjük a napot.
Üdv: Ibolya
2009/05/12, 07:04:14
#: 200905421

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

apati.laszlo: Re: Vogronics család
Szevasz Ibolya!
Örülök,hogy segítettem.Értesíts majd,akár telefonon is,hogy melyik nap jöhet szóba Szombathelyre.
2009/05/12, 19:31:16
#: 200905446

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Vogronics Patrik
Sziasztok! Ibolya mi még régen beszéltünk msn en én vagyok a tolna megyéböl számrazo bonyhádi vogronics család ifja..:D Meg tudnád mutatni a családfa jelenlegi állását??:D
2009/12/26, 00:36:50
#: 200912842

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

barbaravegh: Re: Vogronics család
Hello Zoltan; This is Barbara, Ilonka's oldest daughter. My mother (Ilonka) came to visit Hungary 2 years ago. I am very interested in finding out about the family history. Ilonka (mother) is turning 70 on 4/4, and i would like to present her with info. and perhaps pictures. I would be very interested in updating this side of the family info. re: your other cousins and our children.
I hope to hear from you very soon.
Barb
2010/03/28, 18:45:54
#: 2010031189

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

strathmore: Re: Vogronics család
Talán érdekli valamelyiküket:
1906. aug. 21-én Zalaegerszegen házasságot köt:
dr. Szőke István Antal gyakorló orvos sz. Székesfehérvát, lak Bp. Atilla u.
és
Vogronits Aranka Mária Terézia sz. Szil, Somogy vm., szülei néhai V. Kálmán gyógyszerész és Téher (?) Karolina
2010/07/28, 17:09:14
#: 201007908

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

v.ibolya: Re: Vogronics család
Kedves Strathmore,
Köszönöm az adatokat, ez még hiányzott. A menyasszony édesanyjának neve Tiber Karolina.
Üdv: Ibolya
2010/08/03, 06:24:39
#: 20100876

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

emgabor: Vogronics
Jó napot! Sziasztok!
Vogronics elődeim:
Vogronics Károly (? - 1943) neje: Roznik Júlia. Fiuk:
Vogronics Károly ( 1900-1959) neje: Gál Katalin.

Fényképem van róluk, mely a szabási Húscsarnok és Fűszerüzlet
előtt készült. Annak tulajdonosa - a háború előtt - Vogronics József volt.
Többet, ha érdekel valakit, szívesen, itt, vagy levélben.
Üdv.: MG.
2010/10/24, 19:02:34
#: 201010729

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

v.ibolya: Re: Vogronics
Kedves EmGábor!
Köszönöm, hogy jelentkezett. Örülnék részleteknek privátban Vogronics Károly és Gál Katalin leszármazottait illetően. Nálam két leánygyermek szerepel, és Károly a vezetéknevét megváltoztatta Várszegire. Egyik leányzó házassági bejegyzése még megvan, de a továbbiak már sajnos kívül esnek a levéltári kutathatósági időn.
Várom jelentkezését, és természetesen szívesen megosztom az ősei általam ismert adatait.
Közös ősünk Vogronics Márton, akiről sajnos a nevén kívül más információm nincs.
Üdvözlettel: V.Ibolya
2010/11/01, 18:16:03
#: 20101124

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

emgabor: Re: Vogronics
Jó napot Ibolya!
Címem a profilban. Kérek egy üzenetet, hova tudok privát írni. Köszönettel.
MG.
2010/11/02, 09:57:35
#: 20101158

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Hello.
Szeretnék küldeni képet.
Veszprémben lakom, küldenék képet a Vogronics sírkőről amin több név is szerepel így talán könnyebbé lehet tenni a kutatást, és az itt levő levéltári anyag is segítséget ad.

Az üzenethez ez a kép is kapcsolódik.
Az eredeti méretben történõ megtekintéshez kattintson a képre!
2011/05/29, 06:21:36
#: 201105852

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

kzoltang: Re: Vogronics család
Szia!

Az én őseim is laktak Zalaegerszegen, és kapcsolatba kerültek szegről-végről vépi Vogronicsokkal...
az én családomban is sok volt a gyógyszerész...
2011/07/21, 19:08:12
#: 201107624

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

Budai Zoltán: Re: Máté
Tisztelt Vogronics kutatók!

Szeretném tájékoztatni Önöket, aszabási temetőben két azonos felirat típussal rendelkező síremléken (Vogronics Ferenc, Tálos Júlianna ) fiúi szeretettel állíttatta Vogronics Antal kananok az 184.- es évekből. Az egyik már ledőlt, de olvasható.
Ha kérnek fotót, privárt mailra tudok
2014/09/26, 17:46:10
#: 201409413

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

ligetke: Re: Vogronics család
Üdv!
Nekem volt egy pécsi osztálytársam Vogronics Zoltán 1947 vagy 48 as születésű.Úgy tudom már meghalt,de szeretném felvenni a kapcsolatot családjával az iskola találkozónkon szeretnék megemlékezni róla.Képet tudok küldeni maszek emailre.
2015/02/15, 07:52:38
#: 201502330

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil

renata vogronics: Re: Vogronics család
Tisztelt "ligetke"!

Édesapám a néhai Vogronics Zoltán 1948 08 29.én született 2005-ben hunyt el.
Ön Esztergomban volt az osztálytársa?
Természetesen szeretnék képeket kapni.
renatavogronics -k-u-k-a-c- gmail -p-o-n-t- com

Köszönettel Vogronics Renata Pécs
2015/09/03, 15:21:16
#: 20150932

válasz erre
szerkesztés
moderálandó?
profil


© 2017. Adatvédelem Szolgáltatási feltételek Családfa.biz - Családfakutatás szakértõvel